Ikväll blir det Spaggetiaaato kättfärsiato...

img_6807 (MMS)

Ikväll blir det Spaggetiaaato kättfärsiato till middag. Vi låtsas att jag gjort den själv, recept hittar ni här www.findus.se


Premiärgrill!

Vi premiärgrillade igår, på balkongen. Det var ljuvligt! LJUUHUUVLIGT!! Hasselbackspotatis, grillad entrecote i rödvinsmarinad, grillade tomathalvor och Åsa och Andreas kalla röra i tzatsiki-stajl. Den ska ni få receptet på nu för resten är väl gammal skåpmat som alla redan har koll på hur man gör?! Om inte, say the word och jag skriver recept!

Åsas och Andreas typ tzatsiki!

Du behöver:

1 gurka, finhackad
0,5 chilifrukt, finhackad
2 charlottenlökar, finhackade
1 burk crème fraîche 
0,5-1 kruka färsk koriander, hackad
Saften av en pressad lime 
Salt, peppar och nån nypa socker 

Rör ihop rubbet! Ta INTE en hel chilifrukt som jag gjorde, det blir hot hot hot! En variation är att skippa crème fraîchen och blanda i Santa Marias ingefära sesam-sås (American BBQ Sauce Ginger & Sesame) och du har en gurksalsa istället. Bägge mycket goda till grillat. Går hur bra som helst att skippa koriandern om man inte gillar, den smakar nog rätt funky egentligen men får mig att känna mig exotisk när jag använder den. Röran är längst upp i bild!


ha! jag hittade en uppgift som han verklig...

img_6807 (MMS)

ha! jag hittade en uppgift som han verkligen tar på allvar, i sann solsidan-Fredde-anda. Och där det nästan är ett obligatorium att dricka öl. Grillning!! Alltså han är inget alko, det är nåt jäkla fotbollsklassiko nånting ikväll. Till det är öl tydligen absolut ett jättemåste


Här sätter man honom i jobb i köket, bara ...

img_6807 (MMS)

Här sätter man honom i jobb i köket, bara för att hitta honom så här. Sittande framför det som ska göras visserligen, men mest drickande av öl.


Mamma och pappa drar sitt strå till stacken!

Hej

Nu har vi tillagat din goda mat. Vi ger den 5 lökar i båda kategorierna. Vi
bytte ut tomaterna till krossade tomater och tog kantareller istället för
champinjoner. Supergott.

Mamma
Den supersmarrigaste pajen!

Lax i stora lass
(säg detta tvångsmässigt 10 ggr snabbt innan du börjar laga, eller läsa)

Pajdeg

3 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
150 g smör/margarin
4 msk vatten

Förgräddas i 200 grader ca 10 minuter

ELLER! SKIT i hela förgräddning och degkletet och köp färdig smördeg (visst heter det så, sån där ihoprullad färdigkavlad). Det gjorde jag och det funkade hur bra som helst! Gott som satan, och den insparade tiden där man annars skulle stått och kladdat med massa olika mjöl och vatten, har man ju som plus på livskontot. Man liksom tjänar 20 minuter som man kan spendera på Hawaii eller nåt annat härligt ställe sen istället.

Fyllning

4 laxfileér, skurna i bitar
3-4 schalottenlökar, finhackade (men det är inget hacknings-VM det här, lite rimligt ska det vara också)
ca 150 g fetaost (inte ett gram mindre om du frågar mig)
2 burkar Creme Bonjour Cuisine (schalottenlök och gräslök)
1 ägg

Stek fisken och löken. Här kan man fråga sig om man verkligen ska steka fisken hel och sen slabba på rakt av i pajskalet, LUGN, det ger sig själv. Man liksom delar den i mindre bitar bara av farten, precis som det ska vara. KRYDDA INTE, DAMN IT, jag vet att det är svårt att låta bli men lyssna på mig här!!!!

Blanda ihop fisken, lök, fetaost, Creme Bonjour och ägg så att allt är ihopblandat. Nu kan du smaka och eventuellt pudra på lite vitpeppar (som jag gjorde), men jag är ganska säker på att du kommer att vara nöjd utan (jag känner mig inte som en fullkomlig kock om jag inte får slänga i lite krydda). Anledningen till att fisken inte ska kryddas är att det är så mycket smak i Creme Bonjouren och att fetaosten är lite salt.

Rött vin dracks till både under och efter matlagning, men vitt är nog att föredra.Toppa med ost och grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35-40 minuter.


Den här bilden har jag mest med för att visa vilken jävulusiskt skitig ugn Andreas har. Det är visserligen allra sonnolikast jag som har skitat ner den under min tid som boendes där, men det är han som inte gör rent den nu. HA, snusk!

Om det skulle bli något över (det blev det inte för oss) funkar det jättebra att frysa in pajen.


Jag är fullt medveten om att pajen ser föga aptitlig ut på denna bild men låt er inte luras av att jag är en kass uppläggerska. Den är supergod och får toppbetyg av både mig och Lången (Andreas).


när jag har tillgång till min dator igen, ...

img_6807 (MMS)

när jag har tillgång till min dator igen, är i sollefteå, så ska ni få er ett för jäääkla gott recept på en enkel laxpaj, i fusk-halvfabrikat- modell! Glömde fota det hela när den var klar men så här såg den ut på tallriken


RSS 2.0