Nu måste vi tala ajvar!Hörni, ikväll gör vi paprikabiffar med Ajvar relish, det här är ingredienserna (åsså pressad potatis och sås), och till det dricker vi så mycket Cola att vi får permanenta leverskador. Men innan det ska jag leka "roadkill" på Iksu spa i eftermiddag!

Slänger in receptet redan nu för er som kanske vill göra samma redan ikväll. Och om ni gör det, släng upp er "recension" i kommentarerna sen också.


Ajvarliga biffar
(Receptet är till 4 personer)


400 g nötfärs

2 msk ajvar relish - jag kör på stark (Limpan, den finns nämligen i olika styrkor men det står på, så luuugn)
1 ägg
1 knippe persilja (Limpan, häng inte upp dig på en knippe och försök googla på hur mycket det exakt är, här kan du köra på känn, det kommer inte pajja biffen om du har lite för lite eller lite för mycket.
3 msk philadelphiaost light (eller vanlig, men light känns hälsosammare och min kcaluträkning är gjord på den)
1 pressad vitlöksklyfta (enligt grundreceptet ska det vara vitlök, men jag skippar, gillart inte)

Salt och peppar


Do this!


Blanda nötfärs, ajvar, ägg, philadelphiaost, hackad persilja och vitlök till en jämn smet.

Gör biffar som sedan steks i lite margarin (kcal är uträknad på 1 msk). Här fungerar min stekteknik på raggmunkarna alldeles utmärkt, alltså platta ut hela i stekpannan till en enda stor biff, när det är dags att vända skiten så hackar man ett "kors" i  biffen och delar till fyra delar som man sen vänder. Testa, ni kommer fatta med ens hur jäkla brilliant min idé är!

Vill man lyxa till biffen ytterligare slänger man ner lite fetaost i smeten, 50-100 gram beroende på hur mycket man älskar feta.

Koka potatis att ha till och pressa eller gör mos av den. Eller ha den som den är. Jag känner mig lyxig när jag pressar, så det gör jag!

På begäran!
Fettometer:

   


357 kcal
per portion, räknat med 175 gram potatis till
466 kcal per portion om man också vill ha 0,5 dl Knorr beasås och 80 gram blandad sallad till.
518 kcal per portion om man förutom sallad och bea vill ha 80 gram fetaost i smeten, alltså 20 gram per portionKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0