Praise the lord, she has cooked again!
Det blidde litte fläskfilé baconbus. Töntigt namn, god rätt! Idag kör vi bilder med hög idiotfaktor!
Detta behöver du
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner (eller ett gäng färska champisar som jag tog, because it´s goder)
2,5 dl grädde (matlagningsgrädde funkade bara bra)
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta (uäck, jag skiter i det som ni vet)
Kalvfond
Riven ost
Detta gör du!
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar (eller ta färdigtärnad). Stek champinjonerna. Jag la dem ovanpå baconet, hemskt opraktiskt eftersom de inte ska röras ner ihop utan delas på!
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Fota om du vill göra en egen receptbeskrivning, eller bara för att det är så märkligt vackert!
Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i (cayenne är en konstig krydda som jag inte alls förstår mig på, men som jag använde ändå. Ångrar det lite. Det kändes o-Åsigt). Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen
och strö över den rivna osten.
Gratinera i 225 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Min ugn värmer ojämnt så bara delar av gratängen får fin färg, resten blir blek eller bränd!
Servera med det du tycker passar (jag tog potatis) och en stor grönsallad. Ät och säg mmmmm för varje tugga! Glöm inte att maten smakar bättre på fyllan, så vin är ett obligatorium under matlagningen.
Den ska jag prova!! Tack så mycket!
Mums detta ser mycket gott ut. Vi provar den på fredag.
Det ser ju ur-smaskens ut! Har du något tips man kan ta istället för svamp? Min sambo gillar inte svamp. Eller är det helgerån att förstöra en sån god rätt?
Såg mumsigt ut..
VAD var DITT betyg då??
Nu har vi gjort den. UUUUUUUUUUUUUUUUrgod
Ser mumsigt ut och hörde av Maud att rätten var omtyckt!:) Jag måste oxå testa!
Ha det!
Lämnade ditt recept eller rättare sagt kopierade och skrev ut ditt recept och gav det till min kollega Bibbi. Hon vill att jag hälsar dig att maten blev kanon och smakade fantastiskt samt att hon tycker att du är en fantastiskt skribent. Genom att texten var så underhållande gjordes matlagningen lättare.
Bjöd på rätten hemma hos mina föräldrar och som du sett blev denna rätt en succe! Både för unga och gammla..5 av 5 möjliga då tillochmed med unga åt svampen (färska)!!
till och med jag tänkte prova att göra det här i går. men det slutade med att jag stekte svamp och åt på rostingar i stället. mycket snabbare och enklare, och faktiskt riktigt gott. ganska låg lunchlådepotential dock...
Den blir det i kväll eller i morgon beroende på klockan då hjärtat dyker upp från konferensen
Det var ju så fantastiskt gotta tt jag måste skriva det här och tala om det för alla att se till att göra den. 10 av 10 lökar på min skala