Pappa lagar, mamma gästbloggar

ÄNTLIGEN!! Någon som lyssnar (läser) på vad jag säger (och förstår den beordrande undermeningen)! Här kommer premiärgästmatlagningsinlägget! Läs och njut.

A gryt full of moose!



Ingredienser

500g innanlår av älg
3 gula lökar
2 morötter
2 msk smör
250 g svamp (gärna kantarell)
1 ½ dl buljong
1½ dl grädde
rönnbärsgele
salt och malen vitpeppar
1 liten knippa persilja
 
Gör så här

Skala och ansa lök och morot. Hacka löken grovt. Slanta morötterna. Ansa svampen och dela den i jämnstora bitar. Fräs lök och morot i smöret. Lägg lök och morot i en gryta. Skär köttet i jämnstora kuber. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan med morötterna och löken. Häll på buljongen och grädden. Låt koka under lock i 25 minuter. Hacka persiljan. Lägg i svampen, rör ner gelén och krydda med salt och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter. Strö över finhackad persilja före servering. Passar med både kokt och pressad potatis.





Smaklöksbetyg (mamma, pappa och syrran)



Lunchlådepotential



Kommentar: Lite risk att pressade potatisen blir mer likt potatismos

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kanske inte så snyggt upplagt på tallriken, men ack så gott, mums

2010-02-07 @ 23:38:31
Postat av: Linda

Jag tycker att det är viktigt att påpeka att det var avokado i salladen, som gjorde sig mkt bra med grytan faktiskt. :-)

2010-02-08 @ 20:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0